1- روند یکسان نتایج
منحنی ثابت و روند یکسان نتایج انتخابات در شهرهای کوچک و بزرگ و عدم تغییر آن در مناطقی که گرایشات قومی در آنها وجود دارد، چطور این ممکن است
جواب
این ادعا صحیح نیست چراکه رأی آقای احمدی نژاد در حوزه های مختلفی نظیر تهران، زاهدان، تبریز و ... از آقای موسوی کمتر است و در بسیاری از حوزه ها نیز، با اختلاف اندکی از ایشان بالاتر است. مراجعه به آمار تفکیکی استانها و شهرها و رسم نمودار نسبت آرا، نادرستی این ادعا را ثابت می کند.
**>
درباره موضوع نسبت آرا یا قانون بنفورد یا خطی بودن نتایج آرا، علاقمندان می توانند به این مقالات و گزارشها مراجعه فرمایند:
انحراف معیار آرای اعلام شده مشکل دار بود؟
http://alef.ir/1388/content/view/47947
یک منحنی گمراهکننده
http://alef.ir/1388/content/view/47953
یک رگرسیون گمراهکننده
http://alef.ir/1388/content/view/47955
سازگاری نتایج انتخابات با آزمونهای بنفورد
http://alef.ir/1388/content/view/48019
انتخابات 88 و نظریه رایدهندگان میانی http://
http://alef.ir/1388/content/view/48418
2- کاهش آرای آقای کروبی
چرا آرای آقای کروبی نسبت به دوره نهم این قدر کاهش پیدا کرده است؟ اگر فقط اعضای ستاد و حزب اعتماد ملی به ایشان رای می دادند، تعداد آرا از این رقم بالاتر نبود؟
جواب2:
الف- اقبال مردم به افراد و شعارهای آنها، در گذر زمان تغییر می کند. همچنانیکه آقای هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس جمهور می شود، اما دو سال بعد در انتخابات مجلس ششم، و 8 سال بعد در انتخابات نهم ریاست جمهوری رأی نمی آورد. از این موارد بسیار زیاد وجود دارد.
شاید کاهش آرای آقای کروبی بین دو انتخابات 1384 تا 1388 را بتوان با کاهش جذابیت مهمترین شعار آقای کروبی در سال84 (دادن پول نقد) به سبب بحث پرداخت یارانه ها و نیز اجرای سهام عدالت در دولت نهم، یا ساخت مستند تلویزیونی ضعیف یا حضور نه چندان پرفروغ در مناظره های تلویزیونی ... توجیه کرد.
با توجه به اینکه فرهنگ حزب و تحزب در کشور ما جا نیفتاده است، نمی توان گفت که هر کسی که در فلان حزب عضو شده است پس در تمام انتخابات به کاندیدای آن حزب رأی خواهد داد. چه بسا افراد زیادی فقط برای گرفتن کارت عضویت در حزبی ثبت نام نمایند. واقعاً چند درصد از مردم ما عضو رسمی احزاب قانونی هستند؟ چه میزان از آنها با اطلاع از اساسنامه حزب، عضو آن شده اند؟ چقدر از آنها حق عضویت خود را می پردازند و در برنامه های حزب شرکت می کنند؟
ضمنا نباید فراموش کرد که رأی آقای کروبی از بین اصلاح طلبان می باشد. در این دوره، تمام توان اصلاح طلبان برای به دست گرفتن قدرت بود و بنابراین طبیعی به نظر می رسید که هر کسی که کوچکترین عُلقه ای به جریان اصلاح طلبی دارد به هر نحو ممکن به پیروزی آن کمک کند. با توجه به اینکه در تمام نظرسنجی ها آقای کروبی پایین ترین رأی را داشت، طبیعی به نظر می رسید که اصلاح طلبان، هر چند طرفدار آقای کروبی باشند، به آقای موسوی رأی بدهند.
3- نتایج مضرب100
با سلام. لطفاً توضیح بدهید که چطور ممکن است در چند استان (مثلاً لرستان) در تعداد بسیار زیادی از صندوق ها (مثلاً بیش از ده درصد از کل صندوق های این استان) تعداد کل آرا مضرب صد بشود (100، 200، 300 و غیره). خیلی ممنون
جواب3:
پاسخ این سوال را شاید بتوان با صدتایی بودن تعرفه های ارسالی به صندوقها و تمام شدن تعرفه در چنین صندوقهایی توضیح داد.
درعین حال برای دریافت پاسخ قانع کننده تر، سوال را برای دفتر روابط عمومی و دفتر مدیرکل انتخابات وزارت کشور ارسال شده است تا جواب کاملتر و دقیق تر را ارائه کنند.
بخش تحلیلی الف
در انتظار پاسخ وزارت کشور
4- اعلام زودهنگام پیروزی احمدی نژاد
چرا سایتهای نزدیک به دولت از جمله همین الف در ساعتهای اولیه روز از پیروزی آقای احمدی نژاد خبر می دادند؟
جواب4:
توضیح کارشناسان وزارت کشور:
الف- به چند صورت می توان از نتیجه شمارش آرا اطلاع پیدا کرد:
1- بر مبنای فرم 28 که مربوط به رأی کلی هر شهرستان می باشد و منوط به شمارش آرای تمام صندوقهای آن شهرستان و بررسی دقیق و پر کردن فرمهای متعدد است. فرمهای مربوط به هر صندوق (از جمله فرم 22) باید به محل فرمانداری منتقل شده و طی روند مشخص جمع بندی شوند و در فرم 28 وارد شده و به امضای تعداد زیادی از مجریان و ناظران برسند. بنابراین اعلام به این صورت زمان زیادی می طلبد و چون اعلام رسمی وزارت کشور در مرحله دوم (از ساعت 9 صبح به بعد) به این شیوه بود، وقفه زیادی در اعلام پیش آمد.
2- نوع دیگر اطلاع از آرا بر مبنای فرم 22 است که مربوط به هر صندوق می باشد و منوط به بررسی مجدد آرا و پر کردن این فرم و فرمهای دیگر و امضای آن می باشد. هر چند این فرآیند نیز طولانی است، ولی نسبت به اعلام بر اساس فرم 28 سریعتر است. اعلام وزارت کشور در مرحله اول بر این مبنا بود.
3- سریعترین نوع اطلاع از نتایج آرا، تماس با مجریان، ناظران و یا نماینده های نامزدها در سر صندوقها است که بلافاصله پس از شمارش اولیه صندوق می توانند با تقریب مناسبی نتیجه آرا را اعلام نمایند. این نوع اعلام، غیر رسمی است و همیشه با درصدی خطا همراه است.
ضمنا براساس آمار رسمی، 46 میلیون و 200 هزار نفر واجد شرایط رأی دادن بودهاند که از این تعداد:
- رأی دهندگان در جامعه روستایی 15 میلیون و 300 هزار نفر، معادل 33 درصد. - شهرهای کوچک 19 میلیون و 600 هزار نفر، معادل 43 درصد.
- شهرهای بزرگ 11 میلیون و 260 هزار نفر، معادل 24 درصد که از این رقم آخر حدود 5میلیون شهر تهران است.
لذا بیشتر آرا در این صندوقهای کوچک ریخته شده. از طرف دیگر ساعت رأی گیری تا ساعت 9 شب بوده است و درصورتی که در حوزه صف، وجود داشته قابل تمدید تا ساعت 10 بوده و در اکثر این صندوقهای کوچک چنین اتفاقی رخ نمی دهد. لذا آنها می توانند ساعت 9 درب حوزه را بسته و شروع به شمارش آرا کنند. برای همین است که آمار غیر رسمی (حدود 76 درصد آرا) در عرض حدود یک ساعت الی یک و نیم ساعت قابل دسترسی تلفنی است. در این مدت بعضی حوزه های بزرگ و پرجمعیت ممکن است حتی شروع به کار شمارش آرا نکرده باشند. متأسفانه بعضی رسانه ها هم با وجود اعلام غیرقانونی بودن این کار (اعلام آمار غیر رسمی)، برای خودشیرینی این خبرهای غیررسمی را اعلام می کنند.
البته همانطور که بیان شد، اینگونه اطلاع رسانی از میزان آرا همیشه با درصدی خطا همراه است.
یادآوری بخش تحلیلی الف:
همکاران ما مانند اغلب هموطنان، در پایان یک رقابت بیسابقه و تاریخی انتخاباتی، در ساعات پایانی جمعه شب22 خرداد منتظر نتایج اولیه شمارش آرا بودند. فشار بسیار شدید بر سرور الف در آن ساعات، گویای وجود چنین حس و تقاضایی در بینندگان بود. همان ساعات با یک خبرنگار در شورای نگهبان در تماس بودیم. ایشان حدود ساعت یازده و نیم شب، نتیجه شمارش آرا در چند شهر کوچک در استانهای کرمانشاه، سمنان و کرمان را بطور تقریبی اعلام کرد که بلافاصله با تیتر: «پیروزی احمدی نژاد در شمارش اولیه آرا» روی سایت قرار گرفت. این خبر تا صبح روز شنبه به تدریج کامل شد و به شکل زیر در آمد:
یادآوری می شود. اولا آمار موجود در شورای نگهبان توسط ناظرین این شورا در شهرهای مختلف اعلام میشد و البته رسمی نبود اما به دلیل دقت کمتر، سریعتر از آماری که وزارت کشور رسما اعلام میکرد، بدست می رسید.
ثانیا همزمان با الف، چندین خبرگزاری و شبکه خبری داخلی وخارجی از جمله تلویزیونهای الجزیره، سی ان ان و بی بی سی، به نقل از خبرنگاران خود در تهران، نتایج شمارش آرا را لحظه به لحظه اعلام می کردند بطوری که الف گاهی در تکمیل خبر خود، آمار آنها را نقل می کرد.
5- چاپ تعرفه بیشتر
چرا در این دوره علی رغم این که مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال، جمعیت افراد واجد شرایط رای دادن را حدود 000/200/45 نفر اعلام کرده بودند، تعداد 000/600/59 برگه تعرفه رای با شماره سریال چاپ شد؟ (اعداد ارائه شده ادعای آقای موسوی هستند که در نامه سرگشاده دوم به شورای نگهبان ذکر نموده اند.)
جواب 5:
1- در تمام دوره های رای گیری، تعرفه ها با درصد مشخصی بیشتر از واجدین شرایط آماده می شده اند. (این کار هم دلایل مختلفی دارد: از جمله اینکه تعداد مراجعه کنندگان به صندوقها از قبل مشخص نیست، و بنابراین مسئولین اجرایی، باید برای هر صندوق با ضریب اطمینان مناسب، تعرفه اضافه در نظر بگیرند. بنابراین در برخی حوزه ها، تعرفه های موجود کفاف مراجعه کنندگان را نمی کند و در برخی حوزه ها اضافه می آید. آنچه واضح بوده و همه ناظران تایید می کنند، این است که تعداد شعبی که تعرفه در آنها اضافه می آید و در فرم 22 ثیت می شود، بسیار بیشتر از تعداد شعبی است که تعرفه در آنها کم می آید. (در نظر داشته باشید که مجریان موظفند با شروع آخرین قبض صد تایی تعرفه، به فرمانداری گزارش دهند که تعرفه های جدید برای آنها ارسال شود، و بنابراین خیلی از صندوقهایی که در ابتدا به ظاهر تعرفه کم آورده اند، در انتها تعرفه زیاد می آورند.) با توجه به اینکه حدود 50 هزار صندوق در سراسر کشور وجود دارد، اگر به طو متوسط در هر صندوق فقط 200 تعرفه اضافه آمده باشد، در کل حدود 10 میلیون تعرفه باید اضافه آماده شده باشد.) در این دوره، با توجه به پیش بینی مشارکت گسترده، مسئولین تعداد مناسبی تعرفه اضافی آماده کرده اند، که آمار درست به این صورت است: واجدین شرایط رای دادن: 46 میلیون و 200 هزار نفر. تعداد برگه های رای چاپ شده: 58 میلیون و 785 هزار برگ. (از این تعداد: حدود 40 میلیون رأی شمرده شده است، تعداد معینی تعرفه استفاده نشده در انبار وزارت کشور و انبار استانداری ها موجود و در دسترس است و بقیه نیز در صندوقهای پلمپ شده موجود می باشند. تمام موارد فوق به علاوه کلیه قراردادهای چاپ تعرفه، توسط هیئت سه نفره ای از جانب شورای نگهبان طی مدت دو روز بررسی شده است و تطابق آنها ثابت شده است.)
2- مطابق آنچه در پاسخ به شبهه دوم ذکر شده است، تعداد تعرفه های مصرفی و اضافی، برای تمامی صندوقها مشخص بوده و در فرم 22 (که همه ناظران امضا می کنند، و شماره ناظرانی که از طرف آقای موسوی این فرمها را در صنوقهای مختلف امضا نموده اند بیش از 40 هزار نفر است) آمده است. بنابراین خیلی راحت می توان کشف کرد که آیا از تعرفه های اضافی، استفاده سوء شده است یا نه.
3- تمام تعرفه ها دارای شماره سریال هستند که این شماره ها، استان به استان متفاوتند. با توجه به تفاوت استان به استان سریالِ تعرفه ها، لزوم چاپ تعداد بیشتر تعرفه مشخص می شود، زیرا اگر در یک شهر مشارکت افزایش زیادی داشته باشد، نمی توان از شهر دیگر به آن شهر، تعرفه فرستاد.
4- نکته ای هم که بد نیست یادآوری شود، این که در برخی کشورها، کسانی که می خواهند در انتخابات شرکت کنند از مدتی قبل اعلام می کنند، و در نتیجه مسئولین کشور تعداد تعرفه ها را با ضریب بسیار مناسب آماده می کنند. متأسفانه در کشور ما (با توجه به ضعف امکانات و احیاناً مشکلات فرهنگی) نمی توان این کار را عملی کرد و در نتیجه این مشکلات تا حدودی پذیرفتنی است.
برچسب ها : پاسخ به شبهه , پاسخ به شبهات , شبهه , شبهات , شبهات سیاسی , شبهه سیاسی , انتخابات 88 , شبهه انتخابات سیاسی88 ,